Posted by Administrator
Administrator
Administrator has not set their biography yet
User is currently offline
on Wednesday, 19 December 2012
in Next Step China

Talent Building - Een verspilling van tijd, of noodzakelijk voor de toekomst van uw bedrijf?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) begint in het bedrijfsleven een steeds grotere rol te spelen. Toch zijn het  voornamelijk de Multinationals die het initiatief nemen, waarbij de MKB’ers niet volledig in staat zijn MVO op te nemen in haar operationele activiteiten. De rede waarom MKB ‘ers niet op het zelfde tempo MVO binnen de organisatie implementeren is vaak kosten gerelateerd. Investeren in MVO kost geld, iets waar de kleine ondernemers niet op zitten te wachten, tenzij het het waard is. In Europa is het bijna ondenkbaar dat bedrijven niet aan MVO doen, echter in China begint de nadruk op MVO langzaam op te komen.

MVO kan op verschillende manieren binnen een organisatie worden geïmplementeerd. Men kan dan denken aan efficiënt gebruik van kantoormaterialen, vervoersmiddelen, flexwerken en het aannemen van stagiaires etc. In dit artikel zal ik daarbij voornamelijk de nadruk leggen op het gebruik van stagiaires binnen uw organisatie. Wellicht is het gebruik van stagiaires een van de meest effectieve vorm van kosten efficiënte implementatie van MVO die er is. Door het aannemen van studenten draagt u bij aan de praktische educatie van jongeren, zij zijn immers de toekomst. In vergrijzende economieën zullen het de toekomstige professionals zijn die de sociale welvaart binnen samenleving zullen moeten bekostigen.

Echter, het ligt aan u hoe u stagiaires effectief inzet binnen uw organisatie. Een goed voorbeeld van het effectief gebruik van student vindt men vooral terug binnen organisaties binnen de Technische en ICT branche. Deze sectoren kennen een hoog R&D gehalte, waar de overheid veel subsidies verstrekken. Door studenten te plaatsen op R&D projecten kunnen studenten goedkoop voor u, met de meest recente geleerde technieken op creatieve wijze uw organisatie laten innoveren, aan de andere kant kunt u aan de hand van deze R&D projecten subsidies ontvangen via de overheid. Waar R&D normaal gesproken een grote kostenpost is binnen organisaties, is het resultaat nu dat de ontwikkelings activiteiten binnen uw organisatie (bijna) gratis zijn of zelfs inkomsten generen.

Ook in andere operationele activiteiten zoals Marketing en Sales kunnen studenten op efficiënte wijze een belangrijke rol spelen binnen uw organisatie. U kunt denken aan vooronderzoeken en het schrijven van communicatie-, marketing- en businessplannen etc. Verse ideeën zijn nodig om in een competitieve markt te kunnen blijven innoveren. Voornamelijk voor bedrijven die internationaal actief zijn en/of willen worden, is dit een uitgelezen kans voor u.

Een stagiair kan specifiek getraind en gevormd kan worden naar uw organisatie en de betreffende positie die hij daarin zal bekleden. Mocht u deze persoon aannemen voor een positie binnen organisatie, hoeft deze niet ingewerkt te worden en kan vanaf het eerste moment een waardevolle bijdrage zijn aan uw organisatie. Voornamelijk voor het opbouwen van een jong dynamisch sales-team is training heel belangrijk.  Daarbij zullen stagiaires betrokken moeten zijn tijdens vergaderingen en bedrijfsbezoeken. Bent u bang dat u voor schut staat, omdat u een stagiaire meeneemt naar een potentiele klant? Integendeel, de klant kan zien dat u geeft om de (praktische) educatie van de toekomst en daarmee op een maatschappelijk verantwoorde manier ondernemend bent.

Het vinden van de juiste stagiaire voor uw organisatie is echter moeilijker dan het lijkt, het is daarom belangrijk dat u als bedrijf in kaart brengt, welke werkzaamheden gedaan kunnen worden door iemand die nog niet de professionele ervaring heeft. Door samen te werken met Universiteiten, Hoge Scholen en bedrijven die stagiaires plaatsen is de juiste student al snel gevonden.

Al met al kunt aan de hand van dit artikel uw organisatie evalueren voor het gebruik en aannemen van studenten en stagiaires. Het is een leerproces dat tijd en aandacht vraagt, uiteindelijk zullen Stagiaires in staat zijn op kosten-efficiënte wijze een waardevolle bijdrage te leveren aan de operationele activiteiten van uw organisatie.

Tags: Untagged
Comment disabled by author.